Агнешки Кюфтета с Нахут

Elena MatevaElena MatevaПомощник Готвач241091
23/05/2019
"Агнешко с нахут - вкусна комбинация, която ще стане любима на цялото семейство "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо255
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • печени чушки - 2 - 3 бр. червени
  • зеленчуков бульон - 2 ч.ч.
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • агнешка кайма - 500 г
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • червен пипер - 1 с.л.
  • олио - 1/4 чаена чаша
  • нахут - 2 ч.ч. от консерва
  • лук - 1 глава
  • сол - на вкус
  • подправки - магданоз, мащерка, кимион
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на ситно печените чушки. Прибавете бульона и разбъркайте добре.

В голяма купа сложете каймата, яйцата, чесъна, сол и подправките. Омесете хубаво каймата с ръце. Направете шестнадесет кюфтенца. Оставете ги в хладилника малко да се охладят.

В тиган загряваме олиото. Слагаме ситно нарязания лук и запържваме за няколко минути. Прибавяме нарязания чесън. Пържи се 2-3 минути. Добавяме червения пипер. Разбъркваме и веднага наливаме сместа от чушки и бульон.

След като заври, пускаме вътре кюфтетата. Варим ги 25-30 минути.

Прибавяме нахута и варим още 10-15 минути. При варенето, ако е необходимо, може да се добави малко вода.

По желание агнешките кюфтета вместо да се варят, могат да се изпекат в тавичка върху хартия за печене или да се изпържат предварително.

Така приготвените кюфтета се слагат в яденето 5 минути, преди да се е сварил нахутът.

Сервират се поръсени със ситно нарязан магданоз отгоре и лъжица кисело мляко отстрани.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар