Печени пилешки бутчета с лимон, чесън и пресни картофи

Галя НиколоваГаля Николова
Готвач
187
30
1
2
22/05/2019
"Лимонови бутчета с пресни картофки - ето това искаме някой добър човек да ни приготви и да ни покани да хапнем "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 547
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете кората на лимоните и ги нарежете на колелца.

Загрейте фурната до 220 градуса.

В малка купа смесете настърганата лимонова кора, сол, черен пипер, пушения пипер, намачкания чесън, ситно нарязаните мащерка и розмарин и разтопеното масло. Разбъркайте добре до получаването на хомогенна смес.

В подходящ за печене съд сложете измитите картофи, полейте със зехтина и добавете 2-3 с.л. от лимоновата смес. Разбъркайте добре и добавете лимоновите резени.

Отлепете кожата на бутчетата и намажете под кожата с половината от лимоновата смес. С останалата намажете отвън, посолете и подправете с черен пипер от всички страни и поставете върху картофите.

Печете в предварително загрята до 220 градуса фурна 25 минути, намалете температурата до 200 градуса и печете още 45-50 минути.

Извадете съда с пилето с картофи от фурната и оставете да постои 15 минути преди да сервирате.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар