Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Сладък хляб»Кугелхопф (в хлебопекарна)

Кугелхопф (в хлебопекарна)

редакция:
Петя ТосковаПетя Тоскова
Помощник Готвач
829702871
Кугелхопф (в хлебопекарна)
Снимка: Петя Тоскова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
95 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4
"По-лесно е да го приготвите в хлебопекарната, отколкото да кажете името му три пъти бързо."

Необходими Продукти

  • За 500 г
  • яйца - 1бр. rазбито
  • масло - 100 г (размекнато)
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 3 с.л.
  • прясно мляко - 60 мл
  • брашно - 250 г (тип 550)
  • суха мая - 1.5 ч.л.
  • филиран бадем - 20 г (или цял)
  • стафиди - 70 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме съставките в казана на хлебопекарната в написаната последователност с точните количества.

Избирате програма, която да е около 3 часа и 20 мин грамаж за 500 г и степента на препичане и пускате хлебопекарната.

Накисвате стафидите за 1 час в бренди.

След звуков сигнал добавете стафидите и бадемите към вашия Кугелхопф в хлебопекарна.

Добър апетит с този вкусен Кугелхопф!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: