Локумки от старите тефтери

Gergana TsvetanovaGergana TsvetanovaГотвач40673402
09/06/2019
"Най-хубавите локумки са тези - обичани от няколко поколения и издържали проверката на времето "
Приготвяне50 мин.
Готвене15 мин.
Общо65 мин.
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 007
  • Преглеждания за месеца1310
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • свинска мас - 1 ч.ч.
  • лимонади - 1 ч.ч.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • ванилия - 1
  • сода за хляб - 1 к.л.
  • бакпулвер - 1 к.л.
  • сол - щипка
  • брашно - 500 г
  • локум - 1 кутийка
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинската мас се стопява, смесва се с лимонадата, захарта, разбитото яйце, ванилията, содата, бакпулвера и солта.

Добавя се постепенно пресятото брашно. Замесва се меко и нелепнещо тесто.

Тестото се разделя на четири равни части.

Всяка част се разточва на кръг, режат се 8 триъгълника.

Във всеки триъгълник се слага парче локум и се завива на кифличка.

Подреждат се локумките в тава върху хартия за печене.

Локумките се пекат се на 180 градуса за 15 минути.

Топли кифличките с локум се поръсват с пудра захар.

Мерителната чаша е с обем 250 мл

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар