Пухкава питка със сиренце

Boriana IlievaBoriana IlievaНовак1021
11/06/2019
"Старо поверие - денят ще е хубав, ако започва с топла пухкава питка със сиренце "
Приготвяне120 мин.
Готвене40 мин.
Общо160 мин.
Порции14
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 451
  • Преглеждания за месеца145
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркваме маята в купа с меда с хладката вода и с една шепа от брашното.

Оставяме настрани да се активира маята за около 15 минути.

След това в голяма купа пресяваме брашното и правим кладенче по средата.

В кладенчето изсипваме хладкото мляко, олиото, яйцата - разбити, и най-накрая е сместа от маята.

Месим меко тесто и оставяме настрани за един час покрито с памучна кърпа.

След като е готово - поставяме хартия за печене във форма за кекс. След като приготвим формата на питката /стъпките са показани на снимките/, оставяме за половин час да почине.

Преди да изпечем питката, мажем с жълтъка и поръсваме със семките.

Печем питката на предварително загрята фурна на 180 градуса за 40 минути /горе-долу зависи от фурната/.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Н.Акифова
Н.Акифова
11.06.2019 10:48
Уникално....
1
0
Boriana Ilieva
Boriana Ilieva
14.06.2019 00:08
Благодаря Ви
1
0