Кейк с домати, сирене и тиквено семе

12/09/2019
"Днес ще напишем едно кратко есе на тема защо толкова се прехласваме по соления кекй с домати "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо227
  • Преглеждания за месеца85
  • Преглеждания за седмицата28
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • брашно - 250 г
  • яйца - 4 бр.
  • прясно мляко - 100 мл
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • зехтин - 4 с.л.
  • чери домати - 8 бр.
  • сушени домати - 60 г в зехтин
  • тиквено семе - 30 г, белено
  • сирене - 150 г
  • пастет от черни маслини - 2 с.л.
  • босилек - 8 листа пресен или 1 ч.л. сух
  • черен пипер - на вкус, смлян
  • сол - на вкус
  • За намазване
  • краве масло
  • брашно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресейте брашното заедно с бакпулвера и голяма щипка сол и като бъркате внимателно, добавете разбитите яйца, зехтина, млякото и черен пипер на вкус, докато получите еднородно кексово тесто.

Сипете в него натрошеното на парченца сирене, сушените домати, разполовените, посолени, отцедени и подсушени чери доматчета, наситнения босилек и половината тиквено семе.

Намажете форма за кекс с масло, поръсете я с брашно и сипете в нея половината тесто, намажете го с маслинения пастет, изсипете отгоре втората половина от тестото и поръсете с останалото тиквено семе.

Печете соления кейк в предварително загрята умерена фурна 40-50 мин, като проверявате готовността му с тънка дървена пръчица – ако по нея не остане тесто, соленият кекс е готов.

Поднесете кейка с домати, сирене и тиквено семе със салата от пресни или задушени зеленчуци.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар