Начин на приготвяне
В купа пресейте брашното заедно с бакпулвера и голяма щипка сол и като бъркате внимателно, добавете разбитите яйца, зехтина, млякото и черен пипер на вкус, докато получите еднородно кексово тесто.
Сипете в него натрошеното на парченца сирене, сушените домати, разполовените, посолени, отцедени и подсушени чери доматчета, наситнения босилек и половината тиквено семе.
Намажете форма за кекс с масло, поръсете я с брашно и сипете в нея половината тесто, намажете го с маслинения пастет, изсипете отгоре втората половина от тестото и поръсете с останалото тиквено семе.
Печете соления кейк в предварително загрята умерена фурна 40-50 мин, като проверявате готовността му с тънка дървена пръчица – ако по нея не остане тесто, соленият кекс е готов.
Поднесете кейка с домати, сирене и тиквено семе със салата от пресни или задушени зеленчуци.