Свински вратни пържоли с гъбен сос на фурна

23/06/2019
"Да ви се намира малко студена биричка ... за едни вратни пържолки питаме "
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 397
  • Преглеждания за месеца263
  • Преглеждания за седмицата116
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пържолите и овкусете със сол и черен пипер.

Загрейте маслото в тиган и запечатайте пържолите от двете страни. Извадете и заделете.

В същата мазнина запържете лука, който сте нарязали на дребно. Добавете гъбите, нарязани на филии, и изчакайте пет-десет минути.

Налейте бялото вино. Изчакайте да изври алкохолът и сложете сметана. Върнете пържолите в гъбения сос и изчакайте 5 минути.

Прехвърлете в тавичка. Завийте с алуминиево фолио. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за час и половина.

Изключете фурната и махнете фолиото.

Сервирайте пържолите с гъбен сос на фурна веднага, докато е топло.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар