Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солен кекс»Моят сполучлив солен кекс

Моят сполучлив солен кекс

Галя НиколоваГаля Николова
Готвач
1992k5693
Моят сполучлив солен кекс
Снимка: Галя Николова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
12
"Стане ли дума за вкусен солен кекс, няма мое и твое - има само изяден или неизяден"

Необходими Продукти

  • кашкавал - 150 г
  • маслини - 70 г черни без костилки
  • шпеков салам - 100 г
  • брашно - 2 ч.ч.
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • слънчогледово олио - 1/2 ч.ч.
  • яйца - 4 бр.
  • бакпулвер - 10 г
  • сол - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме кашкавала и салама на малки кубчета, а маслините на колелца.

В купа разбиваме яйцата и прясното мляко с миксер за малко, добавяме и солта.

На тънка струйка добавете олиото и отново разбъркваме.

Смесеното брашното с бакпулвера, постепенно прибавяме към горните продукти в купата. Разбъркваме до еднородна смес.

Последно прибавяме нарязаните маслини, кашкавал и салам, внимателно разбъркваме с лъжица.

Застиламе дъното на формата за кекс с хартия за печене и изсипваме сместа.

Печем соления кекс на 180 градуса с вентилатор в предварително затоплена фурна.

Моят сполучлив солен кекс е идеален за сутрешна или следобедна закуска.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Благодаря мн вкусен е кекса
04.07.2021 16:46