Моят сполучлив солен кекс

Галя НиколоваГаля Николова
Готвач
198
2k
548
735
2
23/06/2019
"Стане ли дума за вкусен солен кекс, няма мое и твое - има само изяден или неизяден "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо16 845
  • Преглеждания за месеца795
  • Преглеждания за седмицата50
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме кашкавала и салама на малки кубчета, а маслините на колелца.

В купа разбиваме яйцата и прясното мляко с миксер за малко, добавяме и солта.

На тънка струйка добавете олиото и отново разбъркваме.

Смесеното брашното с бакпулвера, постепенно прибавяме към горните продукти в купата. Разбъркваме до еднородна смес.

Последно прибавяме нарязаните маслини, кашкавал и салам, внимателно разбъркваме с лъжица.

Застиламе дъното на формата за кекс с хартия за печене и изсипваме сместа.

Печем соления кекс на 180 градуса с вентилатор в предварително затоплена фурна.

Моят сполучлив солен кекс е идеален за сутрешна или следобедна закуска.

Форма за печене пеперуда-27%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Форма за печене пеперуда
11.00 лв.
7.99 лв.
Виж ››

Настроението на масата ще се приповдигне в мига, в който сервирате вашия сладкиш, изпечен във форма на пеперуда. Тавата е с незалепващо покритие и е подходяща за приготвяте на торти, кексове, сладкиши.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар