Кремсупа от броколи и гъби

03/07/2019
"Не сте и подозирали колко вкусна кремсупа от броколи може да приготвите, докато не опитате тази рецепта "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо463
  • Преглеждания за месеца90
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Накълцайте лука и запържете лука в разтопеното масло и зехтина. Обичам да запържвам леко зеленчуците за някои кремсупи, защото това придава много по-добър вкус.

2. Когато омекне лукът, сложете почистените от люспи скилидки чесън, моркова, гъбите и картофа нарязани на парченца. Ако е нужно, добавете още малко мазнина.

3. Задушете за кратко с щипка сол и налейте вода, колкото да покрива продуктите. Изчакайте да заври и сложете броколите, накъсани на розички.

4. Варете зеленчуците до пълна готовност-25-30 минути, след това сложете сметаната, черния пипер и още сол на вкус. Разбъркайте за минутка-две и пасирайте до гладък крем. Можете да разредите с още вода вашата кремсупа от броколи или да сгъстите с още сметана - зависи каква консистенция предпочитате.

Поднесете кремсупата от броколи и гъби гореща със тънки парченца гъби за украса и капки зехтин за разкош.

* Ако ви притеснява да консумирате сурови гъби (тези за декорацията) може да ги запечете леко или бланширате.

Добър апетит!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар