Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Плосък хляб»Плоски хлебчета от ленено брашно

Плоски хлебчета от ленено брашно

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5324k1k5
Плоски хлебчета от ленено брашно
Снимка: Величка Щърбанова
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
Порции
7
"Не втасват и не бухват, това са плоски хлебчета и са много, много вкусни"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр. + 2 белтъка
  • кисело мляко - 2 с.л. препълнени
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • оцет - 3 - 4 капки
  • хималайска сол - на вкус
  • ленено брашно - 4 - 5 с.л.
  • кокосово масло - 1 с.л + малко за подмазване на тавата
  • маково семе
  • сусам
  • подправки - по избор, за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбийте с вилица яйцето и белтъците с щипка хималайска сол, докато станат на пяна.

Прибавете киселото мляко със содата и оцета. Разбъркайте.

Добавете лененото брашно и кокосовото масло. Отново разбъркайте.

Трябва да се получи гъста лепкава смес.

Със супена лъжица гребвайте от нея и оформяйте големи топки. Подредете в подмазана с кокосово масло тавичка с незалепващо покритие или използвайте хартия за печене.

Всяка топка притеснете с дланта, за да се изтъни. Поръсете със семена или подправки по ваш вкус.

Печете хлебчетата в предварително загрята на 175 градуса фурна на вентилатор до тест със суха клечка.

Използвайте плоските диетични хлебчета за направа на хамбургери, тостери или сандвичи.

Да ви е вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: