Пълнен патладжан с кайма и моцарела

14/07/2019
"Нищо не казвайте, ние си знаем, че са великолепни - просто се насладете на вкуса "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 367
  • Преглеждания за месеца209
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и разрежете патладжаните наполовина. Направете леки разрези по вътрешността и ги запечете във фурната на 200 градуса за 15- 20 минути. Извадете и оставете да изстинат. Издълбайте внимателно вътрешността и заделете.

В тиган сложете малко мазнина и запържете лука, моркова и чесъна, които предварително сте нарязали на дребно. Добавете каймата. Пържете почти до готовност.

Добавете вътрешността на патладжана, нарязан на дребно. Запържете няколко минути.

Добавете бялото вино. Изчакайте да изври алкохола и сложете пържените домати. Посолете със сол, черен пипер и нарежете на дребно босилека. Изчакайте да се сгъсти и изключете.

Сложете патладжаните в тавичка. Напълнете ги с плънката.

Отгоре сложете от бешамела, а върху него настъргания кашкавал. Запечете на 20 градуса за няколко минути или до златисто.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар