Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени патладжани»Пълнен патладжан с кайма и моцарела

Пълнен патладжан с кайма и моцарела

Пълнен патладжан с кайма и моцарела
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Нищо не казвайте, ние си знаем, че са великолепни - просто се насладете на вкуса"

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 бр.
  • лук - 1/2 бр.
  • морков - 1/2 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • свинска кайма - 200 г
  • бяло вино - 1/2 к.ч.
  • домати - 1 к.ч. пържени
  • сол
  • черен пипер
  • босилек - 4 листа пресен
  • бешамел - 150 мл
  • моцарела - настъргана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и разрежете патладжаните наполовина. Направете леки разрези по вътрешността и ги запечете във фурната на 200 градуса за 15- 20 минути. Извадете и оставете да изстинат. Издълбайте внимателно вътрешността и заделете.

В тиган сложете малко мазнина и запържете лука, моркова и чесъна, които предварително сте нарязали на дребно. Добавете каймата. Пържете почти до готовност.

Добавете вътрешността на патладжана, нарязан на дребно. Запържете няколко минути.

Добавете бялото вино. Изчакайте да изври алкохола и сложете пържените домати. Посолете със сол, черен пипер и нарежете на дребно босилека. Изчакайте да се сгъсти и изключете.

Сложете патладжаните в тавичка. Напълнете ги с плънката.

Отгоре сложете от бешамела, а върху него настъргания кашкавал. Запечете на 20 градуса за няколко минути или до златисто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: