Начин на приготвяне
Измита тиквичка се рендосва на едро, поръсваме със сол и оставяме за 10 минути. Отцежда се в купа, добавяме яйцето, черен пипер, нарязана ситно скилидка чесън, смляно ленено семе, брашно от елда и настърган кашкавал.
Разбърква се добре и сипваме върху хартия за печене, леко намазнена с олио, в малка тавичка с дъно 18-20 см. С лъжица се оформя блат.
Печем в загрята фурна на 180 градуса за 12-15 минути до лек загар и изваждаме тавата.
Отгоре се нареждат кръгчета домати, парченца зелена чушка, моцарела и поръсваме със сушен риган.
Покрива се пицата с настърган кашкавал и връщаме да се запече за 7-8 минути отгоре докато се разтопи кашкавалът. Изважда се върху решетка да се охлади.
Внимателно се отделя от хартията като се прокарва нож между пицата и хартията.
Сервираме в чиния с листа пресен босилек. Лятно и вкусно, без грам брашно!
Коментари