Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Лятна пица с тиквички (без глутен)

Лятна пица с тиквички (без глутен)

Лятна пица с тиквички (без глутен)
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
1
"За онези, които не бива да консумират брашно и глутен съдържащи продукти - мега вкусна пица с блат от тиквички"

Необходими Продукти

  • тиквички - 1 бр. средна
  • яйца - 1 бр
  • сол - на вкус
  • чесън - 1 скилидка
  • кашкавал - 2 с.л. настърган
  • брашно от смляно ленено семе - 1 с.л.
  • брашно от елда - 1 с.л.
  • гарниране
  • домати - 1 бр.
  • чушки - 3 кръгчета зелена
  • риган
  • моцарела - 50 г
  • кашкавал - 50 г настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измита тиквичка се рендосва на едро, поръсваме със сол и оставяме за 10 минути. Отцежда се в купа, добавяме яйцето, черен пипер, нарязана ситно скилидка чесън, смляно ленено семе, брашно от елда и настърган кашкавал.

Разбърква се добре и сипваме върху хартия за печене, леко намазнена с олио, в малка тавичка с дъно 18-20 см. С лъжица се оформя блат.

Печем в загрята фурна на 180 градуса за 12-15 минути до лек загар и изваждаме тавата.

Отгоре се нареждат кръгчета домати, парченца зелена чушка, моцарела и поръсваме със сушен риган.

Покрива се пицата с настърган кашкавал и връщаме да се запече за 7-8 минути отгоре докато се разтопи кашкавалът. Изважда се върху решетка да се охлади.

Внимателно се отделя от хартията като се прокарва нож между пицата и хартията.

Сервираме в чиния с листа пресен босилек. Лятно и вкусно, без грам брашно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
Пицата освен че е здравословна е много сочна и вкусна ,само опитайте и споделете !
13.07.2019 17:54