Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени чушки»Пълнени чушки с кайма и ориз (без пържене)

Пълнени чушки с кайма и ориз (без пържене)

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Пълнени чушки с кайма и ориз (без пържене)
Снимка: marcheva14
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"И като разбраха, че чушките са приготвени по здравословен начин без пържене, гостите веднага си поискаха допълнително"

Необходими Продукти

  • кайма - около 600 г, смес от свинско и телешко 60:40
  • лук - 1 бр.
  • пресен лук - 1 връзка
  • ориз - 1/2 кафена чашка
  • моркови - 1 бр.
  • целина - 1 парче
  • магданоз - 1/2 връзка
  • мащерка - 1 щипка
  • черен пипер - 1/2 ч.л. + няколко зърна микс
  • сол - 1 ч.л.
  • домати - 1/2 консерва на кубчета
  • зехтин - за готвене
  • брашно - 1 с.л. препечено
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Към каймата се прибавят наситнени двата вида лук, моркова на дребни кубчета, целината на дребни кучета, прибавя се смлян черен пипер, солта, наситнен магданоз, щипка-две мащерка и измития ориз.

Разбърква се и се добавя вода към плънката. Не се запържва предварително на котлон, ползва се сурова.

Чушките се почистват и се пълнят със сместа. Всеки отвор на чушката се потопява в брашно.

Подреждат пълнените чушки се в тенджерата, поливат се със зехтин, прибавят се доматите и се добавя вода до половината на чушките. Отстрани се посипват няколко зърна микс от черен пипер и малко сол.

Поставя се на силен котлон да заври, след това се намалява температурата и се оставя да къкри за около 30-40 мин.

Свалят се от котлона.

В сух тиган се препича лъжицата брашно. Разбърква се с малко сос от чушките и се изсипва в тенджерата. Поставя се отново на котлон само да клокне. Посипва се наситнен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: