Солен кекс с червена леща

Ivelina VasilevaIvelina VasilevaНовак1
14/07/2019
"Дайте на един добър кулинар малко леща, той ще успее и кекс да ви извърти "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо160
  • Преглеждания за месеца41
  • Преглеждания за седмицата11
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Червената леща се измива много добре в няколко води и се накисва за няколко часа. В блендер се поставят яйцата, олиото и изплакнатата и изцедена леща.

Всичко се блендира до хомогенна смес и се прехвърля в купа, където се добавят и останалите продукти ( бакпулвер, сол, брашно от нахут, копър и тофу).

Тофуто се нарязва на малки кубчета, а копъра на ситно.

Всичко се разбърква добре и се изсипва в намазана с олио и поръсена с малко царевично брашно тава. Аз използвам тавичка с диаметър 25 сантиметра. Консистенцията е като на гъсто кексово тесто.

Пече се 25-30 минути на 180 градуса без вентилатор или на 160 градуса с вентилатор. Проверява се с клечка за зъби (трябва да не полепва от сместа по клечката, когато се боцне).

Рецептата е безглутенова, вкусна, здравословна и различна.

За тези, които не са алергични към млечни продукти, могат да заменят тофуто с бяло саламурено сирене и да добавят половин чаена чаша кисело мляко към основната смес в блендера. Тогава, яйцата може да бъдат намалени от три на две и да не се добавя брашното от нахут.

Добър апетит!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Н.Акифова
Н.Акифова
15.07.2019 16:54
Интересна рецепта, трябва да се пробва.
0
0