Варен боб с подправки за гарнитура

Галя НиколоваГаля НиколоваГотвач1862912
16/07/2019
"Тайната е в подправките - така и обикновения варен боб ще ви се услади неимоверно "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо652
  • Преглеждания за месеца106
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • боб - 1 ч.ч.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • оцет - 1 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • червен лук - 1 глава
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изберете по-едър боб, като този на снимката, той остава по-стегнат при варене.

Залейте боба с вода и го оставете да се накисне за една нощ. На следващата сутрин го прецедете, добавете вода и го слагаме да заври без сол. След като заври изсипете водата и налейте нова, сложете боба отново на котлона и го оставате да ври докато омекне.

Бобът за бобена салата трябва да остане стегнат, за да не се разкашка в салатата.

Прецеждате боба и го оставяте настрана. Нарязвате лука на ситно и го добавяте към отцедения боб.

Червеният лук е най-подходящ, тъй като е много сочен а с малко по-мек вкус. Нарязвате магданоза на ситно и също го добавяте към боба.

Добавяте олиото и оцета и 1 чаена лъжица сол и разбърквате добре. Бобената салата е готова за сервиране, но най-добре е да оставите салатата да престои 10-15 минути преди консумация, за да бъде добре овкусена.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар