Моето вкусно пиле с ориз

Румяна С.Румяна С.
Чирак
83
456
350
264
16/07/2019
"И на вас ли ви се хапва вкусно пиле с ориз, защото и ние много обичаме "
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 440
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • пилешки бутчета - 6 броя /от малките/
  • ориз - 200 г
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • олио - 2 с.л.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
* мерки и количества
Ориз на Фурна

Начин на приготвяне

Пилешкото се осолява и подправя с малко червен пипер.

Слага се в тава и бутчетата се пекат от страната без кожа на 200 градуса, за 15-20 мин.

Оризът се измива с вода и се накисва в 500 мл студена вода за 20-тина минутки.

В по-дълбок тиган с олио 2 с.л. се запържват нарязаните на кубчета морков и лук за около 2 минутки.

След което добавяме отцедения ориз за около минутка, посоляваме, поръсваме с черния пипер и дафиновия лист. Заливаме с 600 мл гореща вода.

Изваждаме запечените бутчета от тавата, слагаме ориза в тавата за печене и върху него нареждаме бутчетата - с кожата нагоре.

Посоляваме ги и поръсваме леко с червен пипер.

Печем пилето с ориз в загрята фурна 150 градуса за 40 мин. в най-ниската част на фурната.

Бон Апети!

Огнеупорна квадратна тава от боросиликатно стъкло 25 см
Формички за страхотни лакомства:
Огнеупорна квадратна тава от боросиликатно стъкло 25 см
13.50 лв.
Виж ››

Домашната здравословна храна вече е нещо напълно постижимо с квадратната огнеупорна тава за готвене. С нея може да приготвяте месни и зеленчукови ястия, да ги съхранявате във фурната или в хладилника. В огнеупорната тава може да приготвяте и любими десерти за цялото семейство - ще останете изключително доволни от резултата.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар