Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем Супи»Зеленчукова Супа»Крем супа от грах в консерва

Крем супа от грах в консерва

Крем супа от грах в консерва
Снимка: Илиана Първанова
1 / 5
18/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • грах - 1 голяма консерва /може и от буркан
  • картофи - 1 бр. настърган
  • овесени ядки - 3 шепи, едри
  • царевично брашно - 5 с.л. пълни, фино
  • хималайска сол - 1 ч.л. равна
  • шарлан - 1 с.л.
  • вода - около 1.5 л
  • черен пипер - 1/3 ч.л.
  • кимион - 1/2 ч.л. равна
  • джоджен - 2 ч.л. равни - сушен и ситно стрит
  • чубрица - 2 - 3 щипки
  • босилек - 2 щипки, сушен, ситно стрит
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера наливаме водата /може предварително да е загрята в електрическа кана, за да заври по-бързо/, както и хималайската сол и шарлана. Сипваме граха и настъргания картоф, заедно с едрите овесени ядки и варим, докато омекнат картофите.

След това сгъстяваме с царевичното брашно, което предварително разтваряме с малко от бульона на супата до кремообразна смес, за да не става на бучки царевичното брашно. Подправяме с черен пипер, кимион, сушените и ситно стрити джоджен, босилек и чубрица.

След около 5 минутки, като всички съставки се опознаят, изключваме котлона и щом поизстине малко, пасираме фино с пасатор. Поднасяме супата, докато е топла, по желание поръсена със сурови слънчогледови семки и малко грах.

Лесна крем супа от грах в консерва, чудесна комбинация с препечени пълнозърнести филийки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: