Варени сусамени гевречета

Ася ЗаевскаАся ЗаевскаПомощник Готвач20221450
19/07/2019
"Класически варени гевречета, които малки и големи просто обожават "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо241
  • Преглеждания за месеца58
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и направете кладенче в средата. В него сложете солта, захарта, оцета, киселото мляко, содата и 50 мл хладка вода.

Замесете твърдо тесто. Сложете тенджера с вода (не повече от 4 пръста) на котлона да заври. Оформете гевречета от тестото и ги пуснете във врящата вода за 5 мин.

След това ги извадете с решетъчна лъжица и ги подредете в намалена тава. Поръсете със сусам и печете 30-35 мин. на 220 градуса.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар