Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Гевреци»Варени сусамени гевречета

Варени сусамени гевречета

Ася ЗаевскаАся Заевска
Готвач
3412k6701
Варени сусамени гевречета
Снимка: Ася Заевска
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"Класически варени гевречета, които малки и големи просто обожават"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • кисело мляко - 1/2 кофичка
  • захар - 1 ч.л.
  • оцет - 1 ч.л.
  • сода - 1/2 ч.л.
  • щипка сол
  • масло - за намазване
  • сусам - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и направете кладенче в средата. В него сложете солта, захарта, оцета, киселото мляко, содата и 50 мл хладка вода.

Замесете твърдо тесто. Сложете тенджера с вода (не повече от 4 пръста) на котлона да заври. Оформете гевречета от тестото и ги пуснете във врящата вода за 5 мин.

След това ги извадете с решетъчна лъжица и ги подредете в намалена тава. Поръсете със сусам и печете 30-35 мин. на 220 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: