Пълнени патладжани с киноа

21/07/2019
"Едни по-необикновени пълнени патладжани с апетитна и здравословна плънка "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо417
  • Преглеждания за месеца67
  • Преглеждания за седмицата24
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се срязват по дължина на две половини. Издълбават се, посоляват се и се оставят да се отцеждат за около 30 мин.

Киноата се накисва за 30 мин. Измива се и се сварява в съотношение 2:1 (две части вода към една част киноа). Като заври водата, се оставя да ври около 20 мин. на слаб огън.

В дълбок тиган се задушават ситно нарязан лук, заедно с нарязаните зелена и червена чушка, и гъбите. Подправят се със сол, черен пипер и мащерка.

Накрая се добавя един настърган домат и щипка захар. Към сместа се добавя и киноата. Обърква се хубаво.

Патладжаните се измиват и се нареждат в тавичка като лодки. Пълнят се със сместа. След това се запичат за около 30 мин. на 180 градуса във фурната.

Готовите пълнени патладжани могат да се поднесат с пармезан.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар