Начин на приготвяне
Патладжана се обелва и нарязва на шайби. Поръсва се със сол и се оставя да отдели горчивият си сок за около 20 минути до половин час.
През това време се подготвят останалите зеленчуци - главния протагонист тиквичките се почистват и без да се белят, се нарязват на ситно.
На приблизително същите по размер парченца се режат и останалите зеленчуци заедно с вече готовия патладжан, който предварително сте измили от солта и отделенията горчив сок.
Зеленчуците се задушават за 15 минути в мазнината заедно със две щипки сол на умерен огън.
Разбъркват се от време на време.
Добавят се мащерката, черният пипер и скълцаният магданоз.
Обезкостяват се маслините и се прибавят в ястието, а готвенето продължава още 20 минути на слаб до умерен огън.
Наглежда се лятната манджа и се разбърква периодично, а ако е прекалено гъсто, се добавя малко вода.
Лятната манджа се поднася топла, гарнирана с маслини.
Добър апетит!