Печени чушки и патладжани с доматен сос

30/07/2019
"Нали знаете, че всичко е по-вкусно, когато е поднесено с доматен сос "
Приготвяне20 мин.
Готвене70 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо434
  • Преглеждания за месеца89
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Нарежете лука и го запържете в олиото заедно с едната скилидка чесън.

Добавете една зелена чушка, нарязана на парченца и тиквичката и малко от патладжана - обелени и накълцани. Посолете и оставете да се задушат до омекване.

2. Обелете и нарежете на кубчета доматите. Сложете ги при другите зеленчуци, подправете със черен пипер и ситно накълцан магданоз и оставете соса да се готви на бавен огън около 40 минути.

3. През това време опечете останалите зеленчуци.

Чушките измийте и подредете в тавичка. Поръсете със олио или зехтин и малко сол.

В друга тава сложете патладжаните, нарязани по диагонал на сравнително тънки парчета. И тях поръсете с мазнинка и сол и сложете да се пекат на 200 градуса. Наглеждайте си ги, защото поради различната позиция на тавите някъде печенето може да е неравномерно откъм температура. Затова има лесно решение - обръщане често на зеленчуците или на два пъти поне смяна местата на тавичките.

Също така трябва да се има предвид и че чушките може би ще се нуждаят от малко повече време, за да са готови, но и това зависи от сорта и дебелината им. Затова - наглеждане трябва, имате ли подходящият загар - изваждате ги.

4. Сосът, когато е готов, може да пасирате по желание. Добавете му втората скилидка чесън - счукана, и разбъркайте.

Сипете го, разпределяйки в центъра на широки плата и отстрани подредете печените чушки и патладжани.

По желание може да се поднесе и счукан чесън със оцет за подлучване на печените зеленчуци.

Добър апетит.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар