Печено руло от свинско месо

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-PieroniЧирак16327167
30/07/2019
"На тънко рулото нарежете, вино сипете и нас ни поканете "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо496
  • Преглеждания за месеца121
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Разрежете парчето рибица на две половини по дължина, без да ги разделяте. Овкусете със сол и черен пипер.

В хаванче счукайте шепа орехови ядки с 1 с.л. анасоново семе. Поръсете едната половина по дължина.

Наредете сините сливи без костилките в редичка. Поръсете с останалата орехова смес.

Съберете двете половини на месото и овържете стегнато с кухненски канап.

Намажете месото обилно със зехтин и поръсете с червен пипер.

Загрейте фурната на 180°C. Сложете месото в тавичка с чашка вода и чашка зехтин. Пъхнете тавата в загрятата фурна.

Наблюдавайте го и когато смени цвета си, полейте със 100 мл бяло вино.

Печете рулото около час, като от време на време отваряте фурната, за да полеете месото с образувалия се сос.

Забележка: За добро изпичане на месо, каквото и да е, печете толкова време, колкото тежи! Например: 1 килограм месо -1 час печене!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар