Кремсупа с нахут и бели пясъчни миди

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-PieroniЧирак11219104
05/08/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо55
  • Преглеждания за месеца54
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете нахута в студена вода за 24 ч. Изхвърлете водата, в която е киснал, налейте нова, добавете ситно нарязаните морков, селъри, лук и скилидки чесън. Посолете.

Сварете до готовност на нахута. Пасирайте супата до кремообразна не много гъста смес.

В тиган налейте една чаена чашка зехтин. Пуснете наситнен чесън и магданоз. Запържете за кратко и добавете мидите с черупките.

Гответе 3-4 мин, след което излейте бялото вино и довършете готвенето, докато се отворят всички миди.

Почистете черупките, а мидите заедно с течността излейте в супата. Хомогенизирайте добре.

Поднесете супата с нахут и бели пясъчни миди гореща с препечена филийка хляб и чаша бяло вино!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар