Начин на приготвяне
Накиснете нахута в студена вода за 24 ч. Изхвърлете водата, в която е киснал, налейте нова, добавете ситно нарязаните морков, селъри, лук и скилидки чесън. Посолете.
Сварете до готовност на нахута. Пасирайте супата до кремообразна не много гъста смес.
В тиган налейте една чаена чашка зехтин. Пуснете наситнен чесън и магданоз. Запържете за кратко и добавете мидите с черупките.
Гответе 3-4 мин, след което излейте бялото вино и довършете готвенето, докато се отворят всички миди.
Почистете черупките, а мидите заедно с течността излейте в супата. Хомогенизирайте добре.
Поднесете супата с нахут и бели пясъчни миди гореща с препечена филийка хляб и чаша бяло вино!