Пиле в тенджера под налягане

Пиле в тенджера под налягане

ЗорицаЗорица
Гуру
997
8k
4k
3k
6
Пиле в тенджера под налягане
Снимка: Зорица
1 / 5
20/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Сготви25 мин.
Общо40 мин.
Порции6
"Времето е за да го прекарваме с любимите си хора, за готвене си имаме тенджера под налягане"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме хубаво пилето под течаща студена вода, нарязваме на порционни парчета и слагаме в тенджерата под налягане.

Почистваме и обелваме зеленчуците: нарязваме картофите, морковите и целината на едри парчета.

Добавяме и лука, също нарязан на едро. Заливаме с водата, добавяме малко сол, зърна черен пипер, зърна бахар, кимиона, дафиновия лист, олиото и затваряме с капака.

Слагаме на котлона и след вдигането на налягането в тенджерата (след като започне да излиза пара от клапана) намаляваме котлона и засичаме 20 - 30 минути.

Дърпаме тенджерата от котлона и чакаме парата да спадне, за да можем да я отворим.

Сервирайте пилешкото месо в дълбоки порционни чинии, добавете от ароматния зеленчуков бульон и накрая поръсете с нарязания на ситно магданоз и едро смлян лют червен пипер.

Добър апетит!

Рейтинг

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: