Пиле в тенджера под налягане

ЗорицаЗорица
Гуру
962
8k
4k
3k
6
20/02/2018
"Времето е за да го прекарваме с любимите си хора, за готвене си имаме тенджера под налягане "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 599
  • Преглеждания за месеца331
  • Преглеждания за седмицата34
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества
Манджи

Начин на приготвяне

Измиваме хубаво пилето под течаща студена вода, нарязваме на порционни парчета и слагаме в тенджерата под налягане.

Почистваме и обелваме зеленчуците: нарязваме картофите, морковите и целината на едри парчета.

Добавяме и лука, също нарязан на едро. Заливаме с водата, добавяме малко сол, зърна черен пипер, зърна бахар, кимиона, дафиновия лист, олиото и затваряме с капака.

Слагаме на котлона и след вдигането на налягането в тенджерата (след като започне да излиза пара от клапана) намаляваме котлона и засичаме 20 - 30 минути.

Дърпаме тенджерата от котлона и чакаме парата да спадне, за да можем да я отворим.

Сервирайте пилешкото месо в дълбоки порционни чинии, добавете от ароматния зеленчуков бульон и накрая поръсете с нарязания на ситно магданоз и едро смлян лют червен пипер.

Добър апетит!

Голяма емайлирана тенджера с декор - 9 литра-15%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Голяма емайлирана тенджера с декор - 9 литра
35.99 лв.
30.50 лв.
Виж ››

Може да посочим само основателни причини, поради които тази емайлирана тенджера да се превърне във вашата нова емайлирана тенджера. Голяма вместимост, удобна да пренасяне, поддържане и употреба. Тенджерата се предлага в нежен дизайн, с който готвенето носи още по-голяма наслада.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар