Пълнени гъби с Филаделфия

06/08/2019
"Не знаем дали е заради пълнежа, но тези гъби събуждат апетита още от прочита на рецептата "
Приготвяне12 мин.
Готвене8 мин.
Общо20 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо835
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • гъби - 300 г печурки
  • филаделфия - около 100 г крема сирене
  • магданоз - 3 стръка, листата
  • чесън - 1 скилидка
  • черен пипер - 1 щипка
  • зехтин - 7 - 8 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Накълцайте на ситно магданоза, а чесъна пресовайте. Смесете с около 5-6 лъжички зехтин, сол и щипка черен пипер. Това е вид магданозено песто, с което ще овкусим предястието.

2. Извадете пънчетата от гъбите и шапчиците обелете. Горният слой кожичка се забелва много лесно като го прихванете от ръбчетата на шапката.

3. Загрейте тиган с малко зехтин на силен огън и сложете печурките да се запекат надупени, докато добият загар по ръба, става много бързо и е задължително да е на силен огън, защото по-продължително време на слаб би ги смачкало и свило.

4. Запечете и от другата страна за кратко, като в празното улейче сложите по една чаена лъжица от магданозеното песто.

Преди това не посолявайте, отново поради причината гъбите да не се свият, а да останат сочни и крехки.

5. Извадете шапките от печурки и сложете във всяка от крема сиренето. Полейте с останалото песто и сервирайте топли пълнените гъби.

Добър апетит с тези Пълнени гъби с Филаделфия!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар