Манджа със свинско месо и сушени манатарки

Hristo-Y-MoniHristo-Y-MoniНовак20
08/08/2019
"И манатарки, разбирате ли, манатарки, за да ухае това свинско просто божествено "
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо261
  • Преглеждания за месеца260
  • Преглеждания за седмицата39
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвам месото на едри хапки. Овалвам месото в брашно и изпържвам до леко зачервяване. Изваждам и го оставям.

В същата мазнина в тенджера под налягане задушавам всички зеленчуци, нарязани на ситно. Като омекнат, слагам 2 с.л брашно, изпържвам го 3-4 мин и сипвам виното, водата от гъбите, които предварително съм накиснала да се хидратират, месото, подправките.

Изчаквам да заври за малко да се изпари алкохола от виното...доливам още малко вода и захлупвам тенджерата. Готвя манджата на слаба температура за около 20-30 мин и изключвам.

За ориза:

Запържвам в малка касерола скилидки чесън, сипвам 1 ч.ч ориз. Прибавям сол и листо дафинов лист.

Изчаквам 2 мин. и сипвам 2 ч.ч вода. Като заври, захлупвам с капака и варя на слаб огън до изпаряване на водата.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар