Ориз с маслини на тиган

11/08/2019
"Бързо, постно, вкусно - настояваме да опитате нашия ориз още днес "
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо494
  • Преглеждания за месеца60
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете лука от люспите и чушките от семките.

Загрейте зехтина в дълбок тиган. Задушете лука и чушките, предварително нарязани ситно.

Измийте ориза обилно под течаща вода. Прибавете ориза към зеленчуците и гответе докато оризът стане прозрачен, като бъркате непрекъснато. Добавете 1 ч.ч. топла вода.

Разбъркайте и гответе на бавен огън, докато водата се изпари.

Добавете още вода /около 1/2 ч.ч./ на порции, до сготвянето на ориза - трябва да омекне.

В края на готвенето прибавете маслините, овкусете със сол и черен пипер на зърна.

Готовото ястие Ориз с маслини на тиган сервирайте със ситно нарязан свеж магданоз.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар