Печено цяло пиле на фурна

Албена АсеноваАлбена АсеноваМастър Шеф67876121525
16/08/2019
"Няма тайна в приготвянето на цяло сочно пиле на фурна - всичко сме разкрили в тази рецепта "
Приготвяне10 мин.
Готвене180 мин.
Общо190 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 729
  • Преглеждания за месеца977
  • Преглеждания за седмицата370
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • пиле - 1 бр. цяло
  • сол - 1 с.л.
  • краве масло - 70 г
  • червен пипер - 1 к.л.
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • къри - 1 к.л.
  • бира - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се почиства и измива хубаво, след което се подсушава с кухненска хартия отвън и отвътре.

Обтрива се старателно със сол както отвън, така и отвътре. По същият начин се обтрива и с кравето масло.

Останалите подправки се смесват и се поръсва с тях пилето.

Вече овкусено, се поставя в плик за печене, а след това и в тавичката. В плика се налива малко бира и се завързва.

Пробожда се на няколко места с клечка, а в тавичката се налива около половин чаена чаша вода, за да не загаря нашето печено пиле.

Пилето се пече във фурна на 200 градуса за около час и половина.

Малко преди готовност пликът с печеното пиле се разкъсва, за да се получи приятен загар.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар