Чеснов маймунски хляб

Росица ПетроваРосица ПетроваИноватор268841652
17/08/2019
"Изразът На маймуни ни направихте има съвсем положително звучене в кухнята, когато от фурната се носи аромат на топъл чеснов маймунски хляб "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 028
  • Преглеждания за месеца806
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

ч.ч. = 220 мл.

Разтопете маслото и прибавете към него (докато е още горещо) олио (30 мл), сухия чесън и всички останали подправки. Разбъркайте и оставете подправките да отпуснат ароматите си.

Разтворете маята и захарта в леко затоплена вода. Покрийте съда и оставете за 10 минути.

Пресейте брашното, добавете към него солта, разбъркайте и направете кладенче.

Прибавете активираната мая, яйцето, 3 с.л. олио и замесете меко тесто, като първоначално бъркате с дървена лъжица. След това набрашнете плота и доомесете за кратко, докато получите гладко и еластично тесто.

Намажете го с малко олио и сложете във фурната, която включете на 50 градуса. След 20 минути тестото ще е удвоило обема си.

През това време нарежете на малки кубчета топеното сирене, кашкавала и колбаса. Може да добавите и друг вид плънка като например бяло сирене, моцарела или каквото имате в хладилника.

Премесете за кратко тестото, без да добавяте брашно.

От тестото късайте късчета с големина на орех. В центъра им поставете от плънката и оформете на топче. Всяко топче потапяйте в ароматното масло.

Подредете ги в дълбока форма за кекс.

Върнете отново в загряната фурна за 20 минути за повторно втасване.

След това увеличете на 180 градуса и печете маймунския хляб 30 минути до приятен загар.

Получи се много ароматен и вкусен чеснов маймунски хляб.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар