Печени картофи с пармезанова коричка

Росица ПетроваРосица Петрова
Мастър Шеф
343
3k
2k
1k
4
22/08/2019
"Пържените картофи са демоде - опитайте печени картофки с хрупкава пармезанова коричка "
Приготвяне10 мин.
Готвене50 мин.
Общо60 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 420
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре картофите, без да ги белите.

Разрежете ги на две половинки.

Направете разрези като решетка по повърхността.

Поръсете със сол на вкус.

Подредете ги с разрезите нагоре в тава, намазана с малко олио.

Към мекото масло добавете всички сухи подправки. Разбъркайте добре, за да се смесят подправките.

С това ароматно масло намажете картофите.

Сложете да се пекат в загряна фурна на 200 градуса за 30-40 минути до готовност.

Щом картофите омекнат, извадете от фурната и поръсете с настърган пармезан или друго твърдо сирене (например Грана Падано) и върнете във фурната за още 10 минути.

Поднесете печените картофи с хрупкава пармезанова коричка топли.

Тези печени картофи са еднакво добри като предястие или за гарнитура към печено месо.

Добър апетит!

Метален пасатор за зеленчуци с 2 нива
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Метален пасатор за зеленчуци с 2 нива
12.99 лв.
Виж ››

Приготвянето на любимите пюрета става със затворени очи с металния пасатор за зеленчуци. Той има 2 нива и удобна дръжка, която позволява да боравите лесно с него. В едната си ръка добрата домакиня винаги държи пасатор, а вашият там ли е?

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар