Бързи питки за закуска с шунка и кашкавал

Росица ПетроваРосица ПетроваИноватор266841652
25/08/2019
"Хайде сега, кой ще погледне някакви си сандвичи, когато във фурната се пекат бързи питки с шунка и кашкавал "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 501
  • Преглеждания за месеца1528
  • Преглеждания за седмицата447
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете шунката и кашкавала на дребни кубчета.

Пресейте брашното с бакпулвера. В купа сложете киселото мляко и содата. Разбъркайте, докато шупне.

Прибавете 1 яйце и 1 белтък (жълтъка заделете за намазване на питките). Добавете олиото и солта. Разбъркайте всичко добре. Започнете да добавяте по малко от брашното. Щом стане трудно за бъркане, прибавете нарязаните шунка и кашкавал.

Доомесете с останалото брашно, докато спре да лепне. Ако е необходимо добавете още съвсем малко брашно.

Готовото тесто разделете на 10 равни части. Оформете на питки и ги наредете върху тава, застлана с хартия за печене. Оставете за 15 минути и след това намажете със заделения жълтък, смесен с 1 ч.л. вода.

Печете питките в загрята фурна на 180 градуса за 25 минути, докато добият приятен загар.

Добър апетит!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар