Лозови сармички с кайма и ориз (без запържване)

Ivi  VaccaIvi Vacca
Готвач
251
3k
685
615
27/08/2019
Приготвяне60 мин.
Готвене45 мин.
Общо105 мин.
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо655
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът, магданозът и копърът се измиват и се нарязват на ситно.

Ако нямате домати в буркан, вземете 1 средно голям домат и го настържете на ренде, като отстраните люспите.

Добре почистете и измийте ориза.

В голяма купа сложете каймата и всички останали подправки и продукти, с изключение на лозовите листа. Омесете добре.

Вземете едно лозово листо и с чаена лъжица сложете отовкусената кайма отгоре. Внимателно затворете листото, като се стараете да оформите сармата.

Не прекалявайте с количеството на сместа в нея, за да ви е по-лесно и за да се получат добре оформени сарми.

Навитите сарми се слагат надолу, откъм свивката в тенджера. Редят се плътно една до друга. След като поставите последната, се затискат с чиния, за да не се развият докато се варят.

Лозовите сарми се заливат с вода, докато ги покрие. Слагат се на котлона.

След като заврат, намалете силата на котлона, за да не загорят, и след час са готови за консумация.

Много вкусни лозови сармички с кайма и ориз!

Добър апетит!

Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см
Приготвяй си тази рецепта с:
Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см
23.80 лв.
Виж ››

Металната тава, с която може да готвите във фурна и върху котлон, е точно пред вас. Функционална, практична, удобна. Тава е с незалепващо покритие за още по-вкусни ястия и лесно почистване. Тава-мечта за всяка домакиня!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар