Домашна пълнозърнеста питка със семена

Kamelia IvanovaKamelia IvanovaНовак424
27/08/2019
"Време е да се обърнем към здравословната алтернатива на белия хляб, затова днес сме на домашна пълнозърнеста питка със семена "
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо360
  • Преглеждания за месеца201
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затопляте водата леко и в 50 мл от нея разтваряте маята и захарта с малко брашно. Оставяте да шупне.

През това време пресявате брашното и добавяте солта към него. Прибавят семената и розмаринът.

Правите кладенче в средата, наливате олиото, шупналата мая и бъркате, като постепенно добавяте останалата част от водата.

Меси се до меко еластично и нелепкаво тесто, което ще ви отнеме около 15 минути.

Поставяте тестото за пълнозърнестата питка във дълбока намазнена купа и покривате с кърпа.

Оставете го да втаса около 40-50 минути или докато удвои обема си.

Подгответе си подходяща тава, застлана с хартия за печене. След втасване премесете тестото набързо, оформете желаната форма и поставете в тавичката за печене.

Оставете така оформеното тесто да втаса още веднъж, което ще отнеме около 30 минути.

Непосредствено преди печене направете няколко разреза с остър нож върху повърхността на хляба.

Печете пълнозърнестата питка със семена на 180°C при загрята фурна до готовност.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар