Картофена пица с гъби, шунка и моцарела

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-PieroniЧирак15427160
04/09/2019
"Пиците винаги ли са били толкова вкусни или тайната е в сочния картофен блат?"
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо715
  • Преглеждания за месеца714
  • Преглеждания за седмицата32
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете на малки парчета картофите. Сварете ги в подсолена вода. Прецедете и веднага пюрирайте.

Към сместа прибавете настъргания пармезан, брашното, едно яйце, един жълтък, излейте прясното мляко и разтопеното краве масло. Овкусете с щипка черен пипер и настъргано индийско орехче.

Хомогенизирайте добре продуктите. Подмажете с краве масло тава (28 см.) и посипете обилно с галета.

Изсипете картофената смес. Подравнете и изпечете блата за 25-30 мин. в предварително загрята на 180 градуса фурна с вентилатор.

Нарежете гъбите на филийки. Задушете ги за няклко мин. в краве масло. Нарежете шунката на кубчета. Накъсайте моцарелата. Извадете тавата от фурната.

Гарнирайте пицата с парчета моцарела, кубчета шунка и филийки гъби. Върнете отново във фурната само докато се разтопи моцарелата.

Сервирайте картофената пица с гъби, шунка и моцарела топла!

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар