Пълнозърнести гризини със сусам

08/09/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо247
  • Преглеждания за месеца247
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За изготвянето на тази рецепта е най- лесно да се работи с блендер, защото за секунди ще имате готово тесто.

Слагате всички продукти на парченца в каната на уреда, сипвате си направо и брашното вътре и пускате на максимални обороти.

Готовата смес изсипвате върху плот и омесвате гладко тесто.

Ако ще приготвяте на ръка, трябва да настържете на много фино ренде сирената, бекона да скълцате на много ситно, сусама може и да сложите така, без да го мелите.

Сипвате брашната в купа у към тях нарязвате маслото на парченца. Втривате с пръсти до получаване на трохи, след това добавяте всичко останало и омесвате. Ако ви е твърдо тестото си добавяте мъничко мляко или вода.

Откъсвате от тестото парченца и с длани втривате до оформяне на дълги фитили, поръсвайте със сусам, след това ги подреждате на малко разстояние в тавичка застлана с хартия за печене.

За да залепва добре сусамът може да намажете предварително с белтък.

Печете гризините на 180 градуса, на два пъти в предварително загрята фурна за около 15 минути всяка тава или до златист загар.

Когато ги извадите от фурната все още ще са меки, но щом изстинат се втвърдяват и стават хрупкави.

Толкова са вкусни и неустоими, че изчезват за секунди!

Опитайте и споделете!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар