Задушен спанак с ориз

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Задушен спанак с ориз
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3
"Свежо, вкусно и полезно - ето това са три основателни причини да опитате това ястие"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.ч.
  • спанак - 350 г
  • зеленчуков бульон - 3 ч.ч.
  • шалот - 1 бр.
  • черен пипер - щипка
  • джоджен
  • сол
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте спанака под студена течаща вода. Нарежете го на ситно.

Нарежете едно малко лукче шалот. Загрейте кафяна чашка зехтин.

Сложете нарязания лук и спанака. Захлупете съда и задушете за 5-6 мин.

Измийте ориза. Прибавете го при спанака, налейте 3 ч.ч. топъл зеленчуков бульон. Овкусете със сол, щипка черен пипер и наситнен джоджен.

Разбъркайте и захлупете съда.

Задушете спанака с ориз, докато остане на мазнина.

От време на време разбърквайте ястието.

Поднесете задушения спанак с ориз топъл, поръсен с черен пипер.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Никой ли не прави спанак без запържване
18.03.2022 12:28