Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Хапки»Крехки пилешки жулиени на тиган

Крехки пилешки жулиени на тиган

МартинМартин
Чирак
33182106
Крехки пилешки жулиени на тиган5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
3
"От нас рецепта за страхотни пилешки жулиени, от вас - изпълнението и биричката"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 600 г
  • соев сос - 3 с.л.
  • мед - 2 с.л.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • За панировката
  • царевично нишесте - 200 г
  • яйца - 2 бр.
  • сол - на вкус
  • чили - на прах, по желание
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме си пилешкото филе на малки жулиенчета и ги овкусяваме със сол и чили /по желание/.

Приготвяме ги, като ги панираме в царевично нишесте - яйце - пак нишесте.

Слагаме едно по едно в сгорещената мазнина и пържим до готовност и от двете страни.

След което в друг тиган си разбъркваме пресования чесън с меда и соевия сос и след като сме получили хомогенна загрята смес, поставяме едно по едно готовите ни пилешки жулиени, като готвим около 1-2 минутки с обръщането и от двете страни. Тук идеята е да попият от маринатата.

Жулиенчетата ни са готови за консумация!

Можем да сервираме с картофки и биричка :)

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: