Чорба от леща и гъби

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Иноватор
491
6k
1k
1k
3
10/09/2019
"Разчупваме традиционното приготвяне на леща, като добавим и гъби към рецептата - за разнообразие и вкус "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо419
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете лещата в тенджерка, покрийте с вода и кипнете. Прецедете през гевгир, измийте под течаща студена вода.

Върнете лещата обратно в тенджерката. Налейте около литър вода.

Добавете ситно нарязаните лук, чесън, морков и селъри.

Сложете съда на умерен огън и варете чорбата около 15 мин, след което добавете нарязаните гъби и две с.л. доматено пюре.

Налейте чашка зехтин и довършете готвенето. Свалете съда от котлона.

Подправете супата от леща с щипка чубрица, щипка магданоз и по желание щипка черен пипер.

Поднесете чорбата от леща и гъби топла, леко подкиселена с оцет или лимонов сок.

Да ви е сладко!

Дълбока тенджера с двойно дъно 5л.
Приготвяй си тази рецепта в:
Дълбока тенджера с двойно дъно 5л.
55.45 лв.
Виж ››

Единственото по-хубаво нещо от това да имаш голямо семейство и куп верни приятели, е да приготвяш храна за всички тях. Това вече е възможно с голямата дълбока тенджера с вместимост от цели 5.3 л. Тази тенджера от неръждаема стомана улеснява всяка домакиня и това е безспорен факт.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар