Бърз и лесен хляб

Мария СимоваМария СимоваГуру113058106714
15/09/2019
"Домашният хляб е на почит във всеки дом, затова той трябва да се приготвя бързо и лесно "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 061
  • Преглеждания за месеца669
  • Преглеждания за седмицата315
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • вода - 300 мл топла
  • захар - 1 ч.л.
  • мая - 20 г прясна
  • олио - 2 с.л.
  • сол - 1.5 ч.л.
  • брашно - 500 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и добавете солта в него, разбъркайте.

В купа налейте топлата вода и натрошете маята в нея. Добавете захарта и бъркайте, докато се разтворят. На етапи прибавяйте от брашното и бъркайте, докато е възможно, с дървена лъжица.

Замесете меко и еластично тесто за около 5 минути месене.

Намажете тавичка с олио и поставете оформеното тесто в нея, намажете тестото с олио и поставете тавата в предварително нагрята на 50 градуса фурна.

Оставете тестото да удвои обема си - от топлината във фурната това става за 40-50 минути.

След което увеличете градусите на фурната на 220 и изпечете хляба за около 30-35 минути до апетитна коричка. Когато добие тази коричка, покрийте хляба с фолио, за да не се препече.

Готовия бърз и лесен хляб извадете от фурната и напръскайте с вода, завийте с фолиото за 10 минути да се задуши, след което извадете хляба от тавата.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар