Пълнени чушки с кайма без ориз

15/09/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо709
  • Преглеждания за месеца356
  • Преглеждания за седмицата28
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, нарязвам патладжана на ситно, посолявам и оставям да си пусне горчивия сок за 20 -30 минути.

Нарязвам на ситно кромид лук и домата.

В купа слагам каймата, добавям нарязания лук, домат, черен пипер, джоджен, сол, омесвам, оставям на страна да се овкуси, докато изчаквам патладжана.

Когато е готов, го добавям към каймата с подправките. Измивам пиперките, почиствам от семките, изрязвам капачета и пълня с готовата овкусена кайма и зеленчуци.

Във всяка пиперка поставям парченце краве масло и чери доматче.

Поставям във фурната да се изпече. Когато пиперките се изпекат, приготвям соса.

Слагам в касерола или малка тенджерка 2 ч.ч кисело мляко, 2 яйца и добавям около чашка от отделения сос при печенето на пиперките, добавям 2 с.л. брашно и бъркам непрекъснато с лъжица, докато се сгъсти на средна степен на котлона. Внимавам да не загори.

Изливам приготвения сос за пълнени чушки върху изпечените още горещи пълнени пиперки.

Оставят се да поизстинат със сместа и да се обединят вкусовете на пиперките и соса с кисело мляко. Поръсвам със ситно нарязан пресен магданоз и черен пипер.

Това са любими на семейството така приготвени пълнени чушки с кайма без ориз.

Добър апетит!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар