Безглутенова пица с блат от карфиол

МартинМартинНовак181132
19/09/2019
Приготвяне10 мин.
Готвене35 мин.
Общо45 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо348
  • Преглеждания за месеца185
  • Преглеждания за седмицата46
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карфиола го измиваме добре и настъргваме много на ситно (може с ренде блендер, сокоизтисквачка със студено пресоване).

След това трябва да отделите водата от настъргания карфиол. Може да се направи с кърпа, като се изтиска остатъка. Целта е да получите смес ситно настъргана и по възможност с най-малко вода.

Слагате сместа в купа, като по средата добавяте сол на вкус, счупвате 1 яйце, риган и чесън на прах. След това настъргвате кашкавал (от твърд тип е за предпочитание ) и разбърквате докато не получите хомогенна смес.

Слагате в тава и хартия за печене и оформяте докато не се получи блат - 1-1.5 см.

Слагате в загрята фурна за около 15-20 мин. Целта е да се получи кафеникав цвят.

Вадите и слагате останалите продукти намазвате с доматеното пюре блата и прибавяте останалите - шунка, луканка, гъби, чушка (зеленчуци по вкус).

Връщате обратно във фурната за още 10 мин. След това вадите и настъргвате кашкавал и връщате за около 5 мин още.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар