Задушени гъби Пачи крак

20/09/2019
"Експертите от Готвач препоръчват Пачият крак да се консумира задушен и в компанията на бутилка бяло вино "
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо660
  • Преглеждания за месеца380
  • Преглеждания за седмицата77
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо почиствам гъбите с кухненска кърпа и изсипвам в тиган на средна степен да пуснат соса си, добавям скилидките чесън с бучка масло.

Леко задушавам и добавям виното, изсипвам сметаната, пилешкия бульон, накъсаното на парченца сварено пилешко месо (прекрасно става с домашно пиле).

Намалявам мощността на котлона и готвя до сгъстяване на соса около 15 минути. Когато сосът стане жълт и се сгъсти леко, е готов.

Тази комбинация на гъби с пиле е много популярен специалитет във Франция. Приятно приготвяне!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар