Ризото с пресни манатарки

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Помощник Готвач
187
2k
495
559
2
26/09/2019
"Моля, моля, да не се бърка с обикновения ориз с гъби - това е изтънчено Ризото с манатарки и е невероятно вкусно "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 102
  • Преглеждания за месеца148
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Едно от любимите ми летни занимания е събирането на горски гъби. Винаги имам малко замразени или изсушени манатарки, но безспорно най-вкусни са пресните. Ето какво да си направим, ако имаме късмет и успеем да се сдобием с пресни манатарки:

Запържваме нарязаните на ситно лук и чесън в малко мазнина. Прибавяме гъбите, които сме нарязали на едро, и запържваме. Добавяме ориза и разбъркваме. Доливаме бульона на малки части, като добавяме течност само след като предходната се изпари.

Съотношението ориз:течност е около 1:3. Малко преди готовност на ориза прибавяме мащерката, сол и черен пипер. Сваляме от котлона и добавяме сметаната. Разбъркваме добре.

Ако имате брашно от сушени манатарки, може да добавите към бульона или директно към ризотото.

Това прави аромата на ризотото с гъби по-интензивен.

Поднасяме ризотото с пресни манатарки с настърган пармезан, който при необходимост може да се замени с друго твърдо сирене.

Удобен емайлиран гевгир с дръжка - 20 cм-12%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Удобен емайлиран гевгир с дръжка - 20 cм
17.00 лв.
15.00 лв.
Виж ››

Изключително удобен и практичен, металният гевгир ще бъде ваш помощник в приготвянето на всяко ястие. Позволява лесно измиване и отцеждане на продуктите. Металният гевгир се предлага с дълга дръжка за още по-удобна употреба и съхранение.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар