Телешки руладини с гъби

28/09/2019
"Изискано предложение с телешко, което поднесете с хубаво вино, защото животът е прекалено кратък, за да не му се наслаждаваме "
Приготвяне15 мин.
Готвене22 мин.
Общо37 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо342
  • Преглеждания за месеца236
  • Преглеждания за седмицата53
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Извадете от хладилника телешките филета и ги оставете 20 минути на стайна температура.

Наредете ги върху дъска за рязане, покрийте с пласт хартия за печене и разтеглете с точилка, за да се изтънят леко, след това махнете хартията и поръсете с черен пипер.

Загрейте зехтина и запържете в него шалота, нарязан на ситно. Добавете бейби спанака, без да го режете, и сотирайте, докато омекне. Чак накрая посолете и дръпнете от огъня.

Почистете и нарежете гъбите. Запечете ги в тиган с малко масло. Може да ароматизирате и с една скилидка чесън. Накрая добавете за кратко бекона, нарязан на малки парченца, и отстранете. Трябва съвсем малко да го хване огънят, за да го добавим в плънката полуготов.

Ако пък го обичате по-хрупкав и препечен, си го направете в отделен тиган, без мазнина, на силен огън до приятен загар.

Слагайте върху всяко филе от приготвената плънка с гъбите и по малко сирене горгонзола. Навивайте на руло и запичайте в силно нагорещен тиган с малко мазнина до лек загар руладините. Не гответе на слаб огън по-дълго, защото телешкото ще стане сухо.

По принцип не е нужно да се вързват или набождат на клечка рулцата, защото не се разпадат, но ако не са достатъчно тънки, е възможно и това да се случи. Затова, ако прецените, си ги забодете с клечка или две и щом се запекат от едната страна, махнете клечките и обърнете от другата.

Посолете руладините чак когато са готови или в последната минутка от готвенето.

В плата за сервиране слагайте от сотираните спанак и лук и отгоре полагайте телешките руладини с гъби.

Консумирайте винаги топли.

Добър апетит!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар