Зеленчуково руло с пълнеж от сметана и гъби

28/09/2019
"Поднесете това свежо руло с бутилка хубаво вино - животът е твърде кратък, за да се задоволите с нещо по-малко "
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 130
  • Преглеждания за месеца977
  • Преглеждания за седмицата516
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • тиквички - 2 бр.средни
  • моркови - 3 бр. средни
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 3 с.л.
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • оцет - 1 ч.л.
  • зеленчукова подправка
  • заквасена сметана - 400 г
  • гъби - 300 г
  • масло - 50 г
  • черен пипер - млян
  • магданоз - свеж
  • олио - за поръсване
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Настържете тиквичките и двата моркова с помощта на ренде. Овкусете зеленчуците леко със сол и ги оставете за около 30 минути, за да се изтече сокът и да поомекнат.

Към отцедените зеленчуци /изстискайте сока с ръце, прибавете яйцата, зеленчуковата подправка, накълцан магданоз и брашното. Добавете содата, угасена в оцета.

Разбъркайте.

Застелете дъното на правоъгълна тава с хартия за печене. Поръсете с олио.

Разстелете зеленчуковото тесто на тънък пласт. Изпечете в загрята фурна до готовност.

Готовия блат внимателно завийте на руло с помощта на хартията. Оставете така, за да се охлади.

Почистете гъбите и ги нарежете на тънки филийки. Добавете настърган морков. Задушете ги с маслото, докато омекнат. Овкусете с черен пипер. Охладете.

Развийте внимателно соленото руло, намажете дебел слой заквасена сметана и поръсете с гъбената плънка. Навийте отново рулото.

Гарнирайте зеленчуковото руло с пълнеж от сметана и гъби с цветчета от заквасената сметана и листенца от магданоз.

Да ви е вкусно!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Йорданка Тасева
Изглежда много интересно и вкусно
1
0