Кекс с орехи и лимонова кора

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Иноватор
464
5k
1k
1k
2
29/09/2019
"Вие кексът го оставете на нас, за нула време ще го забъркаме - само си запишете рецептата да не забравите "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 023
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа счупете яйцата, добавете захарта и щипка настъргана лимонова кора. С миксер разбийте продуктите до пухкав крем.

Разтопете краве масло, без да завира. Излейте го на струйка в яйчения крем, като разбърквате внимателно. В друга купа пресейте брашното с бакпулвера, щипка сол и едно прахче ванилия.

Прибавете сухата смес към крема, като разбърквате с лъжица до хомогенност. Прибавете счуканите на едро орехи. Застелете продълговата форма за кекс (вместимост 1 л) с хартия за печене.

Изсипете кексовата смес, подравнете, сложете няколко цели ядки орехи отгоре. Изпечете кейка в предварително загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за около 40 мин.

Пробвайте за готовност с дървено шишче. Извадете готовия кекс с орехи на решетка, намажете го топъл с една супена лъжица мед.

Изчакайте да се охлади напълно преди да го нарежете!

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар