Бъркана питка с лимец, орехи и маслини

02/10/2019
"Няма месене, няма втасване - само вкусна и полезна питка, приготвена бързо "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо284
  • Преглеждания за месеца283
  • Преглеждания за седмицата76
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се сипва прясно мляко, чуква се яйцето и с вилица се разбива добре.

Добавя се захар, сол, олио, натрошени орехи и отново се разбърква да се разтопят.

Накрая сипваме брашното, сода за хляб и бакпулвера. С вилица се бърка на гъста каша - по гъста от тази за кекс.

Сипва се сместа върху хартия за печене в малка кръгла тавичка.

Отгоре се набождат парчета от маслинки и тук-там - орехови ядки, поръсва се риган.

Печем в загрята фурна 180°C до суха клечка около 20-25 минути.

Питката с лимец се изважда от тавата и се разчупва на парчета.

Много е вкусна за хапване тази бъркана питка с лимец!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар